lördag 25 december 2010

"Vansinnigt" vackra berg

På morgonen kände vi oss inte sjukare än att vi vågade lämna sjukhusområdet.
Efter nattens incident med den "bumpande" tjejen så blev jag lite nyfiken på hur bilarna såg ut här framtill och baktill och mycket riktigt, där var tydliga bumpskador på alla bilar jag undersökte! Ett exempel:
Vi stod i begrepp att anträda kustvägen till Adra, av många betraktad som den finaste kustvägen i hela Andalucien. Av någon anledning kallar dom fastboende den här delen av Costa del Sol för "Costa Tropical" vilket inte alls hade någon anknytning i verkligheten för oss för det var en kall morgon! Alltså for vi iväg på kustvägen, trodde vi. 

Tydligen skulle vi först göra en liten avstickare upp i bergen och snart såg vi de vackra plastväxthusen från bilen. Är det praktiskt är det vackert, menar många!
 Till vår förvåning så fanns här många rastplatser!
Undrar var havet håller till, började vi undra när höjdmätaren i GPS:en visade på 400 meter. Efter ett tag till så började oron för "soppatorsk" infinna sig så när vi siktade en by i bergen så stängde vi av "Beirut" (GPS:en) och körde dit. 
 Vi körde över bron till Orgiva, hittade en tapp, fyllde diesel och tog fram en riktig papperskarta.
Jajamensan, detta var ingen kustväg, detta var en väldigt typisk bergsväg! Beirut hade lurat oss igen! Vi körde tillbaka till Motril samma väg som vi kommit med undantag för en bit motorväg sista biten.
 "Vansinnigt" vackra berg omgav oss men vi förlät inte Beirut för det.
Åker dom skidor där uppe, tro?
Slutligen kom vi upp på en motorväg ner till Motril och så var vi tillbaka där vi började för flera timmar sedan! Skam den som ger sig! Lite smällar får man tåla! Vi ska snart göra ett nytt försök!

PS. Den numera "obligatoriska" bifogade miniatyren visar motorvägen mellan Motril och Granada och vi lyckades faktiskt ta oss upp på den utan att köra åt fel håll! DS

Inga kommentarer: