lördag 1 januari 2011

Estos árbol torcido

Vodafone igen! På nyårsdagen så fick mitt kontantkort för sig att det inte längre var ett volymsbaserat kort utan ett tidsbaserat sådant! Därmed ingen tillgång till Internet!

För att råda bot på detta så for vi vi iväg för att se om vi kunde hitta något annat kontantkort som uppförde sig som kontantkort bör uppföra sig! "Beirut" lurade in oss i ett område med golfklubbar där en grindvakt förklarade för oss att vi inte var välkomna i deras affärscentrum så vi fortsatte nästan ända till Cartagena för att hitta en "Carrefour", en sorts spansk Grand Bazar som har allt! Stängt naturligtvis! Nyårsdagen tas tydligen på allvar här nere!

Vi gav upp och eftersom vi tycker att la Manga är en tråkig camping (andra tycker säkert annorledes) så stack vi ner till Cabo de Palos för att beskåda den därstädes sig befinnande fyren närmare. Via båthamnen
for vi in på allt smalare gator in i ett område där många spanjorer tydligen tyckte om att befinna sig på sin fritid. Där var ganska trångt och där fanns många restauranger och många bilar. Bli inte rädda nu: det går att komma igenom även med en stor husbil och stället är absolut värt ett besök.

Några tyska husbilar hade tydligen övernattat på parkeringsplatsen vid fyren trots att platsen lutade en hel del. Tips för somliga kanske!

Själva fyren var magnifik! Tyvärr var vi inte i form för att gå upp till fyren men där finns en serpentinled för hurtbullar! Säkert fin utsikt där uppe. Bilkörning inte tillåten!
Dessa sneda träd som inte växer som andra träd! Dom finns lite här och var och jag begriper inte varför dom inte kan växa rakt upp som alla andra träd!

PS. För att inte lämna min lilla trogna läsarskara i sticket så tvingades jag att inköpa ett Wi-Fi-kodkort på Campingen för en dag. I morgon far vi vidare mot nya tillkortakommanden! DS.

2 kommentarer:

Knut sa...

Treet du har på bildet er blomsterstengelen til en sukkulenter - Agave.
Som andre slike halvkaktuser står blomsterstengelen på skrå.
Etter avblomstring står gjerne stengelen i mange år mens planten visner ned.

Carrefour kan være et godt valg for kontantkort, de har 1 euro pr. dag du bluker nettet uansett trafikk. Problemet er at all info er på spansk.

Rune B sa...

Lycka till på er fortsatta resa , och krya på er kanske ses vi efter vägarna någonstans här i Spanien .
Rune B