tisdag 30 november 2010

Ostburgare för 1 Euro

Himla begåvat att gå upp klockan 5 på morgonen när receptionen inte öppnar förrän kl 9. Jappe borde kanske "brusha" upp sin engelska!
 Vi hade tänkt säga hejdå till Bonzo men där var inga livstecken så vi for iväg i gråvädret.
Jappe sa att han var i den här trakten för några år sedan och att det hade hänt mycket sedan dess. Alla rondeller tvingade till slut upp oss på motorvägen som konstigt nog var gratis ända till la Manga! 
Stanna, skrek jag plötsligt. McDonalds! Jappe gick in och hämtade en ostburgare för 1 Euro! Den var god för det var mycket lök och tomat i den. 
Hela vägen från Torrevieja till la Manga var det mängder av urbanizacioner av alla de sorter, den ena fulare än den andra. Man kunde ana det moriska inflytandet här och var liksom lite andra influenser som var mera svårdefinierade. Inga människor och ingen rörelse i dessa områden gjorde att de såg ut som spökstäder och tittade man närmare på byggnaderna så verkade inte byggkvalitén vara särskilt hög! Ett förött kulturlandskap kan man tycka.
 Kaffedags och Jappe smockade i sig kakao- och nötmassa på rågbröd. Gott och nyttigt sa han!
Väl framme i la Manga tvingades vi konstatera att den fina ställplatsen alldeles vid vattnet tyvärr var spärrad så vi körde tillbaka till campingen Caravaning la Manga som har en ganska medioker internetuppkoppling för 5 Euro om dan.
I morgon ska det bli bättre väder med sol t.o.m. så då ska väl Jappe kunna ta lite vackrare bilder än hittills! Meningen är att vi ska ta oss genom Cartagena och kolla lite på Mazzaron och Aguilas och kanske lite till!

Husbilskalle

Inga kommentarer: